Fiber

fiberkabel2Fibergruppen bildades 2012 då det förberedande arbetet med att förstå förutsättningarna för fiberanslutning i Länna påbörjades. Matts Back har varit samordnare och drivande i gruppen sedan starten. Om du är intresserad av att ansluta din fastighet till fibernätet eller har några frågor är du välkommen att kontakta honom:

Matts Back, Tel: 070-3173459, E-post: matts.back@telia.com

Lidén dataUnder hösten 2015 avslutar entreprenören Lidén Data första etapperna med fiberanslutning av fastigheterna i centrala Länna. Löt och Myskdalen kommer att anslutas under våren 2016.

Läs Matts berättelse om bakgrund och genomdrivande av projektet


Senaste notiser

 • Fiber klart för etapp 1 och 2 15 april, 2016

  Nu äntligen kan alla som bor i områdena för etapp 1 och 2 börja använda sig av fibernätet! Det enda som återstår för boende i de två områden att teckna tjänsteavtal, som nu ska ha gått ut till samtliga berörda. Arbetet med de återstående etapperna, det vill säga etapp 3 och 4, fortskrider… 

  Continue reading →
 • Fibernätet 14 februari, 2016

  Sakta men säkert närmar sig nu en slutlig inkoppling och så kallad upptändning av fibernätet i centrala Länna. Samtidigt pågår också planeringen för de fortsatta grävningarna för Löt och Myskdalen.

  Continue reading →
 • TV i samband med fiber private 8 oktober, 2015

  fiberkabel2Etapp 2 rullar nu på som planerat och sakta men säkert börjar det närma sig inkoppling. En del frågor rörande TV-mottagning via fiber har dykt upp, som, för Er som väljer den lösningen, påverkar inkoppling och användning.

  Continue reading →