Kopphagen

Kopphagen är en festplats med gamla anor, vackert belägen i en ekbacke vid Lötsjöns östra strand. Dansbanan togs i bruk redan 1927  men arrenderas och sköts idag av Länna byalags Kopphagengrupp. För bilder och historik kring Kopphagen, se här.

Kopphagengruppen arbetar med att utveckla och hålla Kopphagen i skick. 2013 fick byalaget EU-bidrag (Leader Uplandsbygd) för en stor renovering och ombyggnation av dansbanan. Hela ombyggnationen genomfördes framgångsrikt tack vare fantastiska ideella krafter i byn!

Idag har dansbanan tak, belysning och en stor scen. Själva dansbanegolvet ska också renoveras i en andra etapp, men i nuläget saknas finansiering.

Byalaget organiserar årligen ett Midsommarfirande, en familjefest med dans kring midsommarstången, levande musik, aktiviteter för barnen, fikaservering och umgänge. I december brukar Kopphagengruppen anordna en stämningsfull julmarknad med hantverksförsäljning och fikaservering. I övrigt nyttjas Kopphagen för Länna skolas avslutning, privata fester, utomhusgudstjänster, dansevenemang m.m. Intresserad av att hyra? Se nedan.

Hyr Kopphagen för fest och evenemang!
I Kopphagen finns en dansbana under tak med stor scen. Eluttag finns på scenen för inkoppling av ljudanläggning. På området finns en stor gräsplan, boulebanor liksom fasta bord och bänkar. Där finns även en kioskbyggnad med möjlighet att låna enkel köksutrustning såsom kaffebryggare och kylskåp. Det finns inte något vatten, så det måste man ta med själv. Två torrdass finns att tillgå.

Du kan hyra Kopphagen för privata fester, företagsevent eller andra evenemang och sammankomster. Priset beror på vilka faciliteter man vill ha tillgång till, antalet deltagare och om det krävs arbete från Kopphagengruppens sida etc, men anses generellt vara lågt.

För prisuppgifter och frågor, kontakta Malin Elinder: Tel. 073-7025090.


  Senaste notiser

 • Midsommar i Kopphagen 2 juni, 2017

  Varmt välkomna till årets midsommarfirande i vackra Kopphagen! Som vanligt hålls ett traditionellt firande med dans kring midsommarstången till levande musik, försäljning av fika, fiskdamm för barnen och mycket annat.

  Vi samlas vid Kopphagens parkering för gemensam avfärd mot björkhuggning klockan 08.00 och klär midsommarstången klockan 10.00. Vill ni invänta dansen och firandet börjar det klockan 15.00.

  Vi har haft manfall i Kopphagsgruppen, så om vi ska få det att fungera bra behöver vi hjälp. Vill du:

  • Handla
  • Baka något
  • Stå i kiosken
  • Stå i fiskdammen
  • Sköta chokladhjulet
  • Fixa priser
  • eller något annat

  så hör av dig till ”info@lannabyalag.se” senast 14/6 så styr vi upp allt. Ju fler vi blir, desto lättare och roligare!

  Se hela inbjudan här: Midsommar 2017

  Välkomna!

  //Länna byalag

  Continue reading →
 • Barnens marknad söndag 21 maj 20 maj, 2017

  Nu är det dax för Länna skolas årliga marknad! Gör en härlig söndagsutflykt med hela familjen i natursköna Kopphagen. Det erbjuds lekar och nöjen för alla kl. 11-14 den 21/5:

  • Barnloppis
  • Lotteri
  • Café
  • Ansiktsmålning
  • Barnens egen affär
  • Chokladhjul mm

   

  Vill du skänka prylar till barnloppis?

  Om du har hela, fungerande föremål som du vill skänka til loppis kan ni lämna sakerna på Länna skola mellan kl. 11-14 på lördagen den 20/5.

   

  Ta med släkt och vänner och kom!

  Försäljningsintäkterna går oavkortat till Länna skolas elever.

  Continue reading →
 • Dansbanegolvet kan börja byggas – men insamlingen fortsätter! 19 juli, 2016

  Insamlingen till ett nytt dansbanegolv i Kopphagen påbörjades officiellt på Midsommarfesten 2016. Efter samtliga aktiviteter och privata bidrag  som inkommit under 2016 har vi i nuläget (2017-03-18) 80 000 kr, vilket innebär att vi finansiellt är redo att påbörja byggnationerna. Den slutgiltiga målsättningen för insamlingen är dock 100 000 kr. 

  Insamlingen kommer att fortgå tills vi har fått in alla de pengar som krävs. Ideella krafter står för byggarbetet. Om du vill vara med och bidra till insamlingen kan du sätta in pengar på Byalagets bankgironummer 5408-1120. Märk insättningen med “Dansbanan”.

  Om du sätter in 500 kr eller mer och vill ha ditt eller din familjs namn ingraverat i en golvbräda skriver du ett mail till info@Lannabyalag.se där du talar om vilken dag du satt in pengarna samt vilket namn du vill att det ska stå på brädan. Se exempel nedan.

  Länna byalag exempel på graverad bräda

  Har du några frågor gällande insamlingen, tips på möjliga sponsorer etc kan du också skriva till info@Lannabyalag.se eller ringa till ordföranden Andreas Almstedt på tel. 072-553 91 85.

   

   

  Continue reading →