Kopphagen

Kopphagen är en festplats med gamla anor, vackert belägen i en ekbacke vid Lötsjöns östra strand. Dansbanan togs i bruk redan 1927  men arrenderas och sköts idag av Länna byalags Kopphagengrupp. För bilder och historik kring Kopphagen, se här.

Kopphagengruppen arbetar med att utveckla och hålla Kopphagen i skick. 2013 fick byalaget EU-bidrag (Leader Uplandsbygd) för en stor renovering och ombyggnation av dansbanan. Hela ombyggnationen genomfördes framgångsrikt tack vare fantastiska ideella krafter i byn!

Idag har dansbanan tak, belysning en stor scen och ett nylagt golv.

Byalaget organiserar årligen ett Midsommarfirande, en familjefest med dans kring midsommarstången, levande musik, aktiviteter för barnen, fikaservering och umgänge. I december brukar Kopphagengruppen anordna en stämningsfull julmarknad med hantverksförsäljning och fikaservering. I övrigt nyttjas Kopphagen för Länna skolas avslutning, privata fester, utomhusgudstjänster, dansevenemang m.m. Intresserad av att hyra? Se nedan.

Hyr Kopphagen för fest och evenemang!
I Kopphagen finns en dansbana under tak med stor scen. Eluttag finns på scenen för inkoppling av ljudanläggning. På området finns en stor gräsplan, boulebanor liksom fasta bord och bänkar. Där finns även en kioskbyggnad med möjlighet att låna enkel köksutrustning såsom kaffebryggare och kylskåp. Det finns inte något vatten, så det måste man ta med själv. Flera torrdass finns att tillgå.

Du kan hyra Kopphagen för privata fester, företagsevent eller andra evenemang och sammankomster. Priset beror på vilka faciliteter man vill ha tillgång till, antalet deltagare och om det krävs arbete från Kopphagengruppens sida etc, men anses generellt vara lågt.

För prisuppgifter och frågor, kontakta ordf. Malin Elinder: Tel. 073-7025090.


Senaste notiser

 • Midsommarfirandet i Kopphagen inställt 2020 p g a Covid-19 11 maj, 2020

  Länna Byalags styrelse har beslutat att ställa in årets officiella midsommarfirande i Kopphagen till följd av situationen med Covid-19. Gräsmattorna kommer dock att vara klippta och möjlighet att gå ner och ha pick-nick med nära och kära kvarstår så länge olika sällskap håller avstånd till andra och följer myndigheternas råd vid denna tidpunkt. Ta väl hand om er så kör vi som vanligt nästa år!

  Continue reading →
 • Slutarbete med dansgolvet på onsdag 8/8 kl. 17.30 29 juni, 2018

  Nu på onsdag 8/8 görs det sista med dansbanegolvet i Kopphagen – sedan återstår i princip bara räcken och ingravering av sponsornamn. Kan du så kom gärna ner och hjälp till!

   

   

   

  Continue reading →
 • Midsommar i Kopphagen 2 juni, 2017

  Varmt välkomna till årets midsommarfirande i vackra Kopphagen! Som vanligt hålls ett traditionellt firande med dans kring midsommarstången till levande musik, försäljning av fika, fiskdamm för barnen och mycket annat.

  Vi samlas vid Kopphagens parkering för gemensam avfärd mot björkhuggning klockan 08.00 och klär midsommarstången klockan 10.00. Vill ni invänta dansen och firandet börjar det klockan 15.00.

  Vi har haft manfall i Kopphagsgruppen, så om vi ska få det att fungera bra behöver vi hjälp. Vill du:

  • Handla
  • Baka något
  • Stå i kiosken
  • Stå i fiskdammen
  • Sköta chokladhjulet
  • Fixa priser
  • eller något annat

  så hör av dig till ”info@lannabyalag.se” senast 14/6 så styr vi upp allt. Ju fler vi blir, desto lättare och roligare!

  Se hela inbjudan här: Midsommar 2017

  Välkomna!

  //Länna byalag

  Continue reading →